Ξηρή Μυζήθρα

Ξηρή Μυζήθρα2020-08-21T09:50:10+02:00

Η μυζήθρα είναι τυρί αιγοπρόβειου  τυρογάλακτος που γίνεται χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας, γεγονός που το κάνει να είναι το πιο κατάλληλο τυρί για δίαιτα αφού δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη πρόσθετων, συντηρητικών, βελτιωτικών γεγονός που επιτρέπει να διαθέτει πλούσια γεύση και αρωματική επίγευση. Έχει συμπαγή και σκληρή υφή, αλμυρή και όξινη γεύση αλλά δροσερή, με εμφανή τα αρώματα του γάλακτος. Λόγω της σκληρότητας και της έντονης αλμύρας της, η μυζήθρα καταναλώνεται τριμμένη πάνω στα ζυμαρικά, στις σαλάτες. Επίσης, συμπληρώνει την αλμύρα και την γεύση με επιτυχία σε πολλά μαγειρεμένα πιάτα .

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΙΠΟΣ  2gr/100gr

ΠΡΩΤΕΙΝΗ 30,9 gr/100gr

ΥΓΡΑΣΙΑ  55,0 gr/100gr

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 5,00gr/100gr

ΑΛΑΤΙ 4,5gr/100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ   154kcal/100gr ,654kj/100gr

Διατηρείται στο ψυγείο +2εως+4C.Καταναλώνεται κατά προτίμηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Διατίθεται  σε μικρές αεροστεγείς συσκευασίες  βάρους περίπου 750 γρ.

Τυριά Τυρογάλακτος

Τυριά τυρογάλακτος χαρακτηρίζονται τα τυριά τα οποία λαμβάνονται με ισχυρή θέρμανση του τυρογάλακτος με ή χωρίς προσθήκη Α) γάλακτος Β) γάλακτος και κρέμας γάλακτος Γ) αλατιού Έχουν υγρασία μέγιστη 60%-70% και λίπος επι ξηρού 70%-50% [...]

Go to Top