ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 1 τορτίγια από αλεύρι σιταριού λευκή (flour tortilla) 15 εκατοστών (6 ιντσών).
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού χοντροτριμμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ περίπου 60 γρ.
  • 100 γρ. χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο.
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη γλυκιά πιπεριά.
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή κρέμα γάλακτος (ή μισό και μισό).
  • Αλάτι στην μύτη από ένα κουταλάκι γλυκό.
  • Κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας(προαιρετικά).
  • Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα κρύο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί γυρίζοντάς την μια φορά. Τοποθετούμε τη ζεσταμένη τορτίγια σε λαδωμένο ταψάκι. Τοποθετούμε από πάνω το μισό τριμμένο κασέρι.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το λουκάνικο και την πράσινη πιπεριά. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το ψημένο λουκάνικο και την πιπεριά πάνω στην τορτίγια με το κασέρι.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αυγό, το γάλα ή την κρέμα και το αλάτι. Χύνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 1800 C για 30 ή 35 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το κασέρι και να γίνει σφιχτή κρούστα. Σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας και στολίζουμε με το φρέσκο κολίανδρο.