ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
- 1/4 κουτάλι του γλυκού baking powder.
- 1/2 κουτάλι του γλυκού σόδα του φαγητού.
- 1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι.
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι ΠΡΟΙΚΑ χοντροτριμμένο.
- 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού κουάκερ.
- 6 φέτες μπέικον σοταρισμένο και ψιλικομμένο.
- 2 αυγά χτυπημένα.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την σόδα του φαγητού, το αλάτι, το κασέρι, το κουάκερ και το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ (όλα τα στεγνά υλικά).
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας αρκετά ώστε να υγραθούν καλά όλα τα στεγνά υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 – 40 λεπτά, αν τρυπήσουμε το ψημένο ψωμί με ένα ξυλάκι από σουβλάκι θα πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το ψωμί σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.