ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
  • 150 γρ. παλαιωμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ χοντροτριμμένο σε ρεντέ
  • 1 φραντζόλα ψωμί (Γαλλική μπαγκέτα)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 πράσινες πιπεριές γλυκές ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος. Αλείφουμε το βούτυρο στο ψωμί και πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  2. Ανακατεύουμε το τριμμένο κασέρι με τη μαγιονέζα και αλείφουμε μια λεπτή στρώση πάνω από το πρώτο μείγμα.
  3. Ψήνουμε στους 180ΟC για 20 λεπτά.
  4. Τρώγεται συνήθως κρύο (αν μπορέσουμε και αντισταθούμε και δεν το καταναλώσουμε ζεστό).
  5. Σερβίρεται σε φέτες μήκους 5 εκ. και είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κολατσιό.