Η ΦΕΤΑ ΠΡΟΙΚΑΣ είναι τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Η φέτα παράγεται στο τυροκομείο ΠΡΟΙΚΑΣ στο Σοχό Θεσσαλονίκης από 100% αγνό ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα αυτόχθονων φυλών αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής από επιλεγμένες μονάδες της περιοχής, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
Mε πολύμηνη ωρίμανση σε άλμη, η ΦΕΤΑ ΠΡΟΙΚΑΣ (Π.Ο.Π.) είναι ένα αυθεντικό μοναδικό τυρί με ιδιαίτερη προσωπικότητα, πλούσια ευχάριστη γεύση που συμπυκνώνει τα αρώματα της φύσης και χαρακτηριστική επίγευση.
Η φέτα καταναλώνεται ως επιτραπέζιο συνοδευτικό σε κύρια πιάτα, ως ορεκτικό ωμή ή ψημένη, ως σαγανάκι, στην χωριάτικη σαλάτα, σε πίτες, ομελέτες και μπουγιουρντί. Προσδίδει γεύση και άρωμα στα πιάτα και τις σαλάτες της μεσογειακής κουζίνας και συνοδεύει το ούζο, το τσίπουρο, τη ρακή δημιουργώντας απολαυστικούς συνδυασμούς.
Διαθέσιμες συσκευασίες :
Μεταλλικό Δοχείο | ~ 15KG, ~ 6,5KG |
Τάπερ | 2KG e, 800g e, 400g e |
Αεροστεγής συσκευασία | 200g e |
ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Μεταλλικό Δοχείο
~ 15KG
Μεταλλικό Δοχείο
~ 6,5 KG
Τάπερ
4KG e
Τάπερ
2KG e
Τάπερ
800g e
Τάπερ
400g e
Αεροστεγής συσκευασία
200g e
ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ – ΦΕΤΑ ΠΡΟΙΚΑ
Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο, όπως η φέτα, να είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.