Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑΣ είναι τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Παράγεται στο τυροκομείο ΠΡΟΙΚΑΣ στο Σοχό Θεσσαλονίκης πάνω από έναν αιώνα, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή, αποκλειστικά από επιλεγμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα αυτόχθονων φυλών αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Η πλούσια χαρακτηριστική γεύση που έχει το κασέρι και η μοναδική επίγευσή του οφείλονται στην πολύμηνη ωρίμανση και τη χαμηλή υγρασία του.

Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑΣ (Π.Ο.Π.) είναι το πλέον καθιερωμένο αυθεντικό Κασέρι στην ελληνική αγορά με σημαντική παρουσία στη διεθνή αγορά και είναι πολυβραβευμένο με διεθνείς διακρίσεις :

  • Great Taste Award 3 Αστέρια στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • Χρυσό Βραβείο Monde Selection στις Βρυξέλλες

  • World Cheese Award στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • Superior Taste Award στις Βρυξέλλες κ.ά.

Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο, αφού μείνει μισή ώρα εκτός ψυγείου για να αναδειχθούν όλα τα αρώματά του, συνοδεύοντας ένα ποτήρι κρασί, ως σνακ με κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε σάντουιτς και τόστ. Επίσης, μπορεί να γίνει σαγανάκι με συνοδευτικό μαρμελάδα ντομάτας, να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε σπρίνγκ ρόλς και πίτες καθώς και ως συστατικό σε σουφλέ, ογκρατέν και παστίτσιο.

Διαθέσιμες συσκευασίες :

Κεφάλι ~ 8KG
½ Κεφάλι ~ 4KG
Μπαστούνι ~ 2,5KG
Αεροστεγής συσκευασία ~2KG, ~1KG, 300g e (ζάρι), 250g e (σφήνα)
Σακούλα 200g e (τριμμένο)
κασέρι Προίκας Great taste Award κασέρι Προίκας Monde SelectionAward κασέρι Προίκας World Cheese Award Προίκας Superior Taste Award
  • κασέρι προίκας οικογενειακή

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Κεφάλι

~ 8KG

κασέρι Προίκας κεφάλια

Μισό κεφάλι

~ 4KG

κασέρι Προίκας μισό κεφάλι

Μπαστούνι

~ 2,5KG

κασέρι Προίκας μπαστούνι

Αεροστεγής συσκευασία

~2KG

κασέρι Προίκας συσκευασίες

Αεροστεγής συσκευασία

~1KG

κασέρι Προίκας συσκευασίες

Αεροστεγής συσκευασία

300g e (ζάρι)

κασέρι Προίκας συσκευασίες

Αεροστεγής συσκευασία

250g e (σφήνα)

κασέρι Προίκας συσκευασίες

Σακούλα

200g e (τριμμένο)

ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ – ΚΑΣΕΡΙ

Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο, όπως το κασέρι, να είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.