Ανθότυρο

Ανθότυρο2020-08-21T09:51:02+02:00

Παράγεται από το τυρόγαλο που προέρχεται από την τυροκόμιση του γάλακτος αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής του Σοχού για την παραγωγή ημίσκληρων και σκληρών τυριών. Για τον λόγω αυτό η γεύση αλλά και η επίγευση του είναι ιδιαίτερη και πλημυρισμένη από τα αρώματα του γάλακτος. Είναι ένα τυρί εύπεπτο, με ευχάριστα ήπιο χαρακτήρα, υπόγλυκο, δροσερό ,ανεπαίσθητα βουτυράτο  αλλά συγχρόνως με ελαφριά γευστική πληρότητα και  ευχάριστη επίγευση. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας υγιεινής διατροφής, μειωμένα λιπαρά και αλάτι ,φυσικές πρώτες ύλες. Καταναλώνεται   σε σαλάτες και σάντουιτς ,πίτες ,γλυκά, cheesecakes.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΙΠΟΣ ΕΛΑΧ.ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ  45gr/100gr

ΠΡΩΤΕΙΝΗ 15, 8gr/100gr

ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ 70,0 gr/100gr

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 2,1gr/100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ   195kcal/100gr   ,811kj/100gr

ΑΛΑΤΙ   1,0gr/100gr

 

Διατίθεται σε διάφορες μικρές και μεγάλες  συσκευασίες.

Διατηρείται στο ψυγείο +2εως+4C.

Τυριά Τυρογάλακτος

Τυριά τυρογάλακτος χαρακτηρίζονται τα τυριά τα οποία λαμβάνονται με ισχυρή θέρμανση του τυρογάλακτος με ή χωρίς προσθήκη Α) γάλακτος Β) γάλακτος και κρέμας γάλακτος Γ) αλατιού Έχουν υγρασία μέγιστη 60%-70% και λίπος επι ξηρού 70%-50% [...]

Go to Top