Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΑ ΠΡΟΙΚΑΣ είναι παραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παράγεται στο τυροκομείο ΠΡΟΙΚΑΣ στο Σοχό Θεσσαλονίκης από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα επιλεγμένων κοπαδιών ελεύθερης βοσκής της περιοχής, με την παραδοσιακή συνταγή, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και βελτιωτικά.
Η γραβιέρα αιγοπρόβεια ΠΡΟΙΚΑΣ έχει πολύμηνη ωρίμανση, ευχάριστη γεύση και απολαυστική γλυκιά επίγευση.
Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί, αφού μείνει μισή ώρα εκτός ψυγείου για να αναδειχθούν τα αρώματά της, συνοδεύοντας ένα ποτήρι κρασί, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Ιδανική για χρήση σε πιατέλες τυριών και σε πράσινες σαλάτες κομμένη σε φλοίδες. Μπορεί να γίνει σαγανάκι, να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε τυροκροκέτες, σουφλέ, ογκρατέν, παστίτσιο και τριμμένη πάνω σε ζυμαρικά και φαγητά φούρνου
Διαθέσιμες συσκευασίες :
Κεφάλι | ~ 8KG |
½ Κεφάλι | ~ 4KG |
Αεροστεγής συσκευασία | ~2KG, 300g e (σφήνα) |
Σακούλα | 200g e (τριμμένο) |
ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Κεφάλι
~ 8KG
Μισό κεφάλι
~ 4KG
Αεροστεγής συσκευασία
~ 2KG
Αεροστεγής συσκευασία
300g e (σφήνα)
Σακούλα
200g e (τριμμένο)