ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1 τορτίγια από αλεύρι σιταριού λευκή (flour tortilla) 15 εκατοστών (6 ιντσών).
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού χοντροτριμμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ περίπου 60 γρ.
- 100 γρ. χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο.
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη γλυκιά πιπεριά.
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή κρέμα γάλακτος (ή μισό και μισό).
- Αλάτι στην μύτη από ένα κουταλάκι γλυκό.
- Κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας(προαιρετικά).
- Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα κρύο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί γυρίζοντάς την μια φορά. Τοποθετούμε τη ζεσταμένη τορτίγια σε λαδωμένο ταψάκι. Τοποθετούμε από πάνω το μισό τριμμένο κασέρι.
- Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το λουκάνικο και την πράσινη πιπεριά. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το ψημένο λουκάνικο και την πιπεριά πάνω στην τορτίγια με το κασέρι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αυγό, το γάλα ή την κρέμα και το αλάτι. Χύνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 1800 C για 30 ή 35 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το κασέρι και να γίνει σφιχτή κρούστα. Σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας και στολίζουμε με το φρέσκο κολίανδρο.