Dairy News – Κασέρι ΠΟΠ Προίκας: Βραβείο Στα International Taste Awards
Η βιομηχανία τυροκομικών προϊόντων ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. βραβεύτηκε για το προϊόν της Κασέρι (Π.Ο.Π.) Προίκα Σοχού στο φημισμένο διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Γεύσης και Ποιότητας (International Taste & Quality Institute – iTQi) στις Βρυξέλλες, ο οποίος αξιολoγεί και επιβραβεύει τρόφιμα και ποτά ανώτερης γεύσης της διεθνούς αγοράς. Το Κασέρι (Π.Ο.Π.) Προίκα Σοχού τιμήθηκε με το iTQi Superior Taste Award, δηλαδή το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, ξεχωρίζοντας ανάμεσα [...]
Τα τυροκομικά Σταμάτης Προίκας Α.Ε. στο Greek Foods – Success Stories
Στη συλλεκτική έκδοση της Koufalis Media Corp., που έγινε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύοντας στην προβολή της ελληνικής παραγωγής, με τίτλο "Greek Foods - Success Stories" παρουσιάζονται ιστορίες εταιρειών που παράγουν ελληνικά, ποιοτικά, Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία θεωρούνται τα κορυφαία στο χώρο τους. Παρουσιάζονται άνθρωποι που σε πείσμα των [...]
Βραβεία στην ποιότητα και στο ήθος (Καθημερινή – 8 Ιουνίου 2008)
Σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ειδών διατροφής δόθηκαν την περασμένη Δευτέρα τα βραβεία του περιοδικού «Γαστρονόμος». Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της διατροφής και της επικοινωνίας, την πρώτη απονομή των ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» της «Καθημερινής» που θεσμοθετήθηκαν με στόχο να αναδειχθούν παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι ειδών διατροφής και να επιβραβευτούν οι καινοτόμες δράσεις, το επιχειρηματικό ήθος, [...]
Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό “Οινοχόος” Απρίλιος 2008)
Ο συνδυασμός τους σε τυρί δεν είναι απρόσμενος, τον δοκίμασαν πρώτα στην Κύπρο και πέτυχε απόλυτα, κάνοντας το χαλούμι παγκοσμίως γνωστό. Αυτή η συμπόρευση των αρωματικών με τον λιπαρό χαρακτήρα του πρόβειου γάλακτος μοιάζει τελικά αξεπέραστη! Η Ελένη Προίκα, τυροκόμος τρίτης γενιάς, πειραματίζεται δημιουργώντας με το πλούσιο αιγοπρόβειο γάλα του Σοχού τα «πιετίνι»: δυο διαφορετικά ημίσκληρα πικάντικα τυράκια, νέας γενιάς, [...]
Τυροκομικά προϊόντα ΠΡΟΙΚΑ (Περιοδικό Import Νοέμβριος 2007)
Προίκας τυροκομικά προϊόντα Τα τυριά που παράγει η οικογένεια Προίκα έχουν μια συνταγή παραδοσιακή που περνάει από γενιά σε γενιά χωρίς να αλλοιωθεί με το χρόνο. Το τυροκομείο του Σταμάτη Προίκα στο Σοχό Θεσσαλονίκης μετράει 107 χρόνια παρουσίας στην ελληνική τυροκομία αποδεικνύοντας γι' ακόμη μια φορά ότι τα προϊόντα του κερδίζουν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό. Γεύσεις που αντέχουν στο [...]
Με βαρια … Προίκα την Αγιορίτικη γνώση και το άσβεστο μεράκι (Εφημερίδα “Κέρδος” 29/9/2007)
Το 1890 στο Σοχό, σ' αυτό το πανέμορφο ορεινό χωριό της επαρχίας Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, ξεκινά η ιστορία της δημιουργίας των παραδοσιακών τυριών της οικογένειας Προίκα. Είναι μία ιστορία 117 ολόκληρων χρόνων, της οποίας ο πρόλογος γράφεται σε κάποιο από τα διαμερίσματα μιας από τις πολλές Μονές του Αγίου Όρους, όταν ο Ηγούμενος αυτής της Μονής προτείνει στο νεαρό [...]