ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:
10 γρ. φρέσκο βούτυρο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
1 μικρή τομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους και φλούδα.
125 ml ξηρό άσπρο κρασί.
150 γρ. τυρί Μέριου (Γραβιέρα Σοχού) χοντροτριμμένο.
80 γρ. κασέρι ΠΡΟΙΚΑ χοντροτριμμένο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σε ένα σκεύος για φοντύ ή διπλή κατσαρόλα (μπαιν μαρί) σε μέτρια θερμοκρασία, λειώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την τομάτα και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να βράζει το κρασί.
Απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά. Προσθέτουμε το “Μέριου” και το Κασέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λειώσουν και να έχουμε ομοιογενές μείγμα.

Σερβίρεται με ψωμί ελαφρά φρυγανισμένο, σε κυβάκια.