ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1 ½ κιλό κρέας χοιρινό Σπάλα
- 1 κουταλιά Μουστάρδα
- 1 ξερό Κρεμμύδι
- ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πράσινες Πιπεριές
- ½ ματσάκι Μαιντανό
- 1 κουταλιά του γλυκού Ρίγανη
- Αλάτι και Πιπέρι
- 250 γρ. Κασέρι Προίκα Σοχού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την σόδα του φαγητού, το αλάτι, το κασέρι, το κουάκερ και το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ (όλα τα στεγνά υλικά).
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας αρκετά ώστε να υγραθούν καλά όλα τα στεγνά υλικά.
- Προετοιμάζουμε μία φόρμα για ψωμί (αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε).
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 – 40 λεπτά, αν τρυπήσουμε το ψημένο ψωμί με ένα ξυλάκι από σουβλάκι θα πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το ψωμί σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρεται σε φέτες μήκους 5 εκ. και είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κολατσιό.