ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 1 ½ κιλό κρέας χοιρινό Σπάλα
  • 1 κουταλιά Μουστάρδα
  • 1 ξερό Κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πράσινες Πιπεριές
  • ½ ματσάκι Μαιντανό
  • 1 κουταλιά του γλυκού Ρίγανη
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 250 γρ. Κασέρι Προίκα Σοχού

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την σόδα του φαγητού, το αλάτι, το κασέρι, το κουάκερ και το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ (όλα τα στεγνά υλικά).
  2. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας αρκετά ώστε να υγραθούν καλά όλα τα στεγνά υλικά.
  3. Προετοιμάζουμε μία φόρμα για ψωμί (αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε).
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 – 40 λεπτά, αν τρυπήσουμε το ψημένο ψωμί με ένα ξυλάκι από σουβλάκι θα πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το ψωμί σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
  5. Σερβίρεται σε φέτες μήκους 5 εκ. και είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κολατσιό.