ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 180 γρ. πράσο σε φέτες.
  • 1πίτα για πίτσα 23cm κατεψυγμένη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη βάση τάρτας).
  • 250 γρ. τριμμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ.
  • 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ΠΡΟΙΚΑ.
  • 10 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
  • 4 αυγά.
  • 400ml κρέμα γάλακτος ΠΡΟΙΚΑ.
  • 1 τομάτα, χωρίς φλούδες και σπόρο, κομμένη σε κυβάκια.
  • αλάτι και πιπέρι .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 230 βαθμούς Κελσίου. Λειώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο. Απλώνουμε ομοίμορφα το πράσο πάνω στη βάση πίτσας.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κασέρι, το κεφαλοτύρι και το αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο στρωμένο πράσο.
  3. Σε ένα χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Χύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τηνστρώση των τυριών. Ολοκληρώνουμε με κυβάκια τομάτας, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στος 165 βαθμούς και συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, έως ότου να ροδίσει η κρούστα και αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας να βγαίνει καθαρό.