ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 750 γρ. χοντρά κοφτά μακαρόνια
- 500 γρ. άπαχος βοδινός κιμάς
- 1 λίτρο χυμός τομάτας (4 ποτήρια)
- 800 γρ. τομάτα κονκασέ (ή δύο κονσέρβες)
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν αλντέντε. Σουρώνουμε καλά. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι που να μην φαίνεται πουθενά στην μάζα του ροζ χρώμα. Στραγγίζουμε το λίπος που θα βγάλει το κρέας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χυμό τομάτας με το κονκασέ, τον σοταρισμένο κιμά, τα βρασμένα στραγγισμένα μακαρόνια, το μισό τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ΟC ή εώς ότου λειώσει το κασέρι στην επιφάνεια, απλώσει και κάνει μια χρυσαφιά κρούστα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σερβίρεται ζεστό αλλά όχι καυτό.