ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- Ελάχιστο λάδι.
- 3 αυγά καλά χτυπημένα.
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως.
- 1/4 κουτάλι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
- Ελάχιστο αλάτι (στην μύτη από ένα κουτάλι του γλυκού).
- 350 γρ. (1 1/2 φλιτζάνι) κατίκι.
- 300 γρ. μπρόκολο (βρασμένο, στραγγισμένο και κομματιασμένο).
- 1 φλιτζάνι τσαγιού θρυμματισμένο τυρί φέτα (120 γρ.)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ (120γρ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι 22 εκατοστών.
- Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε πολύ καλά τα αυγά, το αλεύρι, το πιπέρι, και το αλάτι. Προσθέτουμε το κατίκι, το μπρόκολο, την φέτα, και το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ. Με ένα κουτάλι στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο της πίτας να βγαίνει καθαρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5 έως 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.