Το ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΠΡΟΙΚΑΣ είναι παραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παράγεται στο τυροκομείο ΠΡΟΙΚΑΣ στο Σοχό Θεσσαλονίκης από 100% αγνό ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα επιλεγμένων κοπαδιών ελεύθερης βοσκής της περιοχής, με την παραδοσιακή συνταγή, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά και η ωρίμανσή του είναι πολύμηνη σε ειδικές συνθήκες.
Το κεφαλοτύρι αιγοπρόβειο ΠΡΟΙΚΑΣ έχει δυνατή και ελαφρώς αλμυρή γεύση που τη διατηρεί ακόμη και μαγειρεμένο. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό, λόγω του φρέσκου γάλακτος των ζώων που βόσκουν ελεύθερα στη φύση και έχει απολαυστική επίγευση. Είναι μοναδικό τυρί με ιδιαίτερη ταυτότητα, ξεχωριστό από τα αγελαδινής προέλευσης ή εισαγόμενα κεφαλοτύρια.
Καταναλώνεται ιδανικά τριμμένο πάνω σε ζυμαρικά, παστίτσιο, ογκρατέν, φαγητά φούρνου, λαδερά, βραστά ή ψητά λαχανικά και σαλάτες καθώς και ως σαγανάκι ψημένο στο τηγάνι ή στη σχάρα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε τυροκροκέτες και σε διάφορες σως.
Διαθέσιμες συσκευασίες :
Κεφάλι | ~ 8KG |
½ Κεφάλι | ~ 4KG |
Αεροστεγής συσκευασία | ~2KG, 300g e(σφήνα) |
Σακούλα | 200g e (τριμμένο) |
ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Κεφάλι
~ 8KG
Μισό κεφάλι
~ 4KG
Αεροστεγής συσκευασία
~2KG
Αεροστεγής συσκευασία
300g e (σφήνα)
Σακκούλα
200g e (τριμμένο)