Το Βιολογικό ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑΣ είναι τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Παράγεται στο τυροκομείο ΠΡΟΙΚΑΣ στο Σοχό Θεσσαλονίκης, αποκλειστικά από επιλεγμένο βιολογικό, 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα αυτόχθονων φυλών αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής, με την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
Το Βιολογικό ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑΣ με την πολύμηνη ωρίμανσή του είναι ένα μοναδικό τυρί με πλούσια, μεστή γεύση και επίγευση.
Καταναλώνεται ως επιτραπέζιο, αφού μείνει μισή ώρα εκτός ψυγείου για να αναδειχθούν όλα τα αρώματά του, συνοδεύοντας ένα ποτήρι κρασί, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αποτελεί ένα θρεπτικό σνακ μαζί με κουλούρι Θεσσαλονίκης και μια υγιεινή πρόταση για τα σάντουιτς, τη πίτσα και τα τοστ των παιδιών. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε πίτες, σουφλέ, ογκρατέν, παστίτσιο και σε σαλάτες κομμένο σε φλοίδες.
Διαθέσιμες συσκευασίες :
Κεφάλι | ~ 8KG |
½ Κεφάλι | ~ 4KG |
Αεροστεγής συσκευασία | ~2KG, ~1KG, 250g e (σφήνα) |
Σακούλα | 200g e (τριμμένο) |
ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ – ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο, όπως το κασέρι, να είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.