Είναι τυρί αιγοπρόβιου τυρογάλακτος που γίνεται χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας γεγονός που το κάνει να είναι το πιο κατάλληλο τυρί για δίαιτα αφού δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά ενώ έχει αρκετές πρωτείνες. Παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη πρόσθετων , συντηρητικών , βελτιωτικών γεγονός που επιτρέπει να διαθέτει πλούσια γεύση και αρωματική επίγευση. Έχει μαλακή υφή ,ελαφρώς αλμυρή αλλά δροσερή γεύση με εμφανή τα αρώματα του γάλακτος. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο τυρί για όσους προσέχουν πολύ την διατροφή τους , πάνω από τις σαλάτες τριμμένο ,αλλά η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα την χρησιμοποιεί στις πίτες και τα μικρά πιττάκια σαν την πιο ιδανική γέμιση.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΛΙΠΟΣ 1gr/100gr
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 15,0gr/100gr
ΥΓΡΑΣΙΑ 70,0 gr/100gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 3,00gr/100gr
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 70kcal/100gr ,294kj/100gr
Διατίθεται σε μικρές αεροστεγείς συσκευασίες για οικιακή χρήση και σε συσκευασίες των 15 κιλών για επαγγελματική χρήση (αρτοποιία, σαλάτες κλπ).