ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 180 γρ. πράσο σε φέτες.
- 1πίτα για πίτσα 23cm κατεψυγμένη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη βάση τάρτας).
- 250 γρ. τριμμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑ.
- 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ΠΡΟΙΚΑ.
- 10 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις.
- 4 αυγά.
- 400ml κρέμα γάλακτος ΠΡΟΙΚΑ.
- 1 τομάτα, χωρίς φλούδες και σπόρο, κομμένη σε κυβάκια.
- αλάτι και πιπέρι .
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 230 βαθμούς Κελσίου. Λειώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο. Απλώνουμε ομοίμορφα το πράσο πάνω στη βάση πίτσας.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κασέρι, το κεφαλοτύρι και το αλεύρι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο στρωμένο πράσο.
- Σε ένα χωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Χύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τηνστρώση των τυριών. Ολοκληρώνουμε με κυβάκια τομάτας, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στος 165 βαθμούς και συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, έως ότου να ροδίσει η κρούστα και αν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας να βγαίνει καθαρό.