Παράγεται από το τυρόγαλο που προέρχεται από την τυροκόμιση του γάλακτος αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής του Σοχού για την παραγωγή ημίσκληρων και σκληρών τυριών. Για τον λόγω αυτό η γεύση αλλά και η επίγευση του είναι ιδιαίτερη και πλημυρισμένη από τα αρώματα του γάλακτος. Είναι ένα τυρί εύπεπτο, με ευχάριστα ήπιο χαρακτήρα, υπόγλυκο, δροσερό ,ανεπαίσθητα βουτυράτο αλλά συγχρόνως με ελαφριά γευστική πληρότητα και ευχάριστη επίγευση. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας υγιεινής διατροφής, μειωμένα λιπαρά και αλάτι ,φυσικές πρώτες ύλες. Καταναλώνεται σε σαλάτες και σάντουιτς ,πίτες ,γλυκά, cheesecakes.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΛΙΠΟΣ ΕΛΑΧ.ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ 45gr/100gr
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 15, 8gr/100gr
ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ 70,0 gr/100gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 2,1gr/100gr
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 195kcal/100gr ,811kj/100gr
ΑΛΑΤΙ 1,0gr/100gr
Διατίθεται σε διάφορες μικρές και μεγάλες συσκευασίες.
Διατηρείται στο ψυγείο +2εως+4C.